Programma TITAAN

Opdracht                     Koninklijke Landmacht – programma TITAAN
Periode                        jan 2005 – jun 2007
Kernwoorden                WAN-,LAN-omgeving, IP-netwerk (VoIP/data),
Rol                               Luchtmacht Programma Manager en Liaison Officer

Omschrijving

In 2005 als programma manager van de Koninklijke Luchtmacht verantwoordelijk voor het realiseren van TITAAN een IP-netwerk (VoIP/ data) met beveiligde gateways naar coalitie partijen t.b.v. oefeningen en uitzendingen in het buitenland. Het programma kenmerkte zich met veel verschillende partijen (luchtmacht, landmacht, leveranciers CISCO, KPN, NATO en R&D) die allemaal hun eigen belang hadden. Het manoeuvreren tussen deze belangen en het slaan van bruggen was één van de belangrijkste aandachtspunten. Programma budget ongeveer 100 programma medewerkers (Ontwerpers, beheerders, applicatie ontwikkelaars). Rene was verantwoordelijk voor een taakstellend budget (investeringen) van 11 Meuro verdeeld over een vijftal projecten; Basismodule ( 4 LAN omgevingen), WAN-modulen (straalzenders, satelliet communicatie, Netherlands Armed Force Network), Airforce Mobiele Telefonie (C2000 technologie), Management en beheer, waarmee hij een operationeel netwerk heeft gerealiseerd t.b.v. 1500 werkplekken (thin en fat clients).

Aandachtspunt; het borgen en aanpassen van alle logistieke en ITIL processen voor het garanderen van de ICT-instandhouding en de operationele inzetbaarheid.

Opgedane (product) kennis en ervaring:

RFI, RFP, Europese aanbesteding, DMP-processen (mobiele telefonie en straalzenders), inrichting KLu ICT-organisatie, borgen nieuwe diensten en ingeregelde ICT-dienstverlening, informatiebeveiliging (crypto’s), straalzenders en satelliet communicatie.