Project INDIGO

Opdracht                     Immigratie Naturalisatie Dienst – Project INDIGO
Periode                        okt 2008 – dec 2009
Kernwoorden                inrichten datacenter Justitie/ IND, gespiegelde Productie omgeving, SGA-architectuur, OTAP-omgevingen (13-omgevingen en 3 domeinen)
Rol                               Sr Projectmanager

 Omschrijving

Binnen de IND van Justitie is besloten een nieuwe dienst INDIGO bij defensie in te richten op het gebied van e-overheid met als doel administratieve lastvermindering en optimaliseren dienstverlening. René is als projectmanager verantwoordelijk geweest bij het ontwerpen en inrichten van een nieuw datacenter met een nieuw computersysteem genaamd INDIGO en KA-omgeving tbv VDI-werkplekken.

Door het vertalen van een PSA en omgevingenplan naar een blauwdruk is uiteindelijk een computersysteem aangeboden waarbij integriteit en exclusiviteit van data werd gegarandeerd met een hoge beschikbaar.

Het project was verdeeld in twee deelprojecten;

Deelproject FIDES;
Inrichting ICT-infrastructuur;

Deelproject GoLive INDIGO
implementatie van applicatielandschap gebaseerd op SGA.

De uitdaging voor René zat in de complexiteit van ICT architectuur (gespiegelde Productie-omgeving, 3-tier) en aanpassingen aan het applicatielandschap om te kunnen implementeren. Hiervoor heeft hij normeringsdocumenten (datacenter), migratieplannen, testplannen opgeleverd om vervolgens releasematig het applicatielandschap te implementeren op de productie-omgeving. Zijn projectteam en omgeving bestond uit verschillende partijen; klant (IND), consortium Ordina en Accenture en ICT-beheerorganisatie (defensie), die hij heeft aangestuurd en daarmee bruggen heeft weten te slaan om gezamenlijk het doel te bereiken.  Het projectbudget was 19.000uur met een doorlooptijd van 15 mnd.